Algemene informatie

Screening

Als u twijfelt of het Otago Oefenprogramma door een bij Sta Sterk! uitvoerende praktijk iets voor u is kunt u vragen om een screening. Hiervoor komt een bij Sta Sterk! uitvoerende fysiotherapeut bij u langs met een vragenlijst en om een aantal testjes te doen. U kunt hiervoor contact opnemen met een bij Sta Sterk! uitvoerende praktijk bij u in de buurt (zie kaartje bij “Uitvoerende praktijken”)

Deelname

Als u besluit mee te doen kunt u zich aanmelden bij een van de op deze website genoemde fysiotherapiepraktijken, aangesloten bij Sta Sterk!

U krijgt dan bij het eerste bezoek een pakket. Hierin zitten:

  1. Een agenda (om het geoefende in bij te houden)
  2. Een oefenmap met afbeeldingen en instructies
  3. Een oefengewicht

Vergoeding

De kosten voor de bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis worden vergoed vanuit uw aanvullende ziektekostenverzekering indien u die hebt afgesloten. De aangesloten Sta Sterk centra hebben met alle zorgverzekeringen een contract. U hebt wel een verwijzing nodig van een arts aangezien het om  ‘aan- huis bezoek’ gaat.

Verdere vragen

Heeft u verdere vragen over valpreventie, het Otago oefenprogramma of Sta Sterk! Neem dan gerust contact op met een van de op deze website genoemde praktijken.

Links

– https://www.veiligheid.nl/valpreventie

– http://www.ergotherapiekennemerland.nl

 

Download de pdf