oefenprogramma

Indien er sprake is van ontoereikende kracht of stabiliteit in de benen kan fysiotherapie in de vorm van het Otago-oefenprogramma iets voor u betekenen.

Het trainingsprogramma omvat mobiliteit-, kracht- en coördinatieoefeningen (en wandelen) . Belangrijk onderdeel van het succes van dit programma is uw inzet. Het gehele programma omvat een periode van een jaar, waarbij er regelmatig overleg met u zal zijn. De fysiotherapeut zal u een aantal keren thuis bezoeken om de oefeningen door te nemen. Afbeeldingen en omschrijving van deze oefeningen staan ook in de map die u krijgt. Later zal de therapeut nog een aantal keren telefonisch contact met u zoeken om de vorderingen door te nemen.

De samenwerkende praktijken binnen Sta Sterk! hebben de volledige kennis en achtergrond van het Otago- oefenprogramma. Bij “Uitvoerende praktijken” ziet u welke praktijk bij u in de buurt dit programma aanbiedt.

Het OTAGO-programma

OTAGO is een thuis-oefenprogramma met een aantal voordelen ten opzichte van andere programma’s:

  • Het wordt bij u thuis gegeven zodat u in uw eigen omgeving kunt trainen.
  • Het betreft een aantal bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis en verder telefonisch contact.
  • U krijgt een zeer duidelijke oefenmap met afbeeldingen en instructies. Oefeningen worden per keer op uw niveau en uw situatie toegespitst.
  • Wij vragen u voor een goed resultaat om iedere dag óf te oefenen óf te wandelen (tot een half uur).